ABOUT

ME

Taustaa

Olen lapsuudesta saakka liikkunut hyvin aktiivisesti ja monipuolisesti. Tuona aikana omaksuin harrastuksiksi, niin palloilulajit kuin hieman perinteikkäämmät lajit, hiihdon ja telinevoimistelun. Jostakin kumman syystä omaksi päälajikseni muotoutui kuitenkin jalkapallo. En kuitenkaan ole missään vaiheessa lopettanut monipuolista liikkumista ja näin hiihto, voimistelu, sulkapallo sekä monet muut lajit ovat pysyneet mukana tähän päivään asti. Eikä uusien lajien kokeileminen tunnu edellenkään vieraalta.

Monesti minulta on kysytty, kuinka olen päätynyt alalle ja kuinka minusta tuli juuri naprapaatti, eikä fysioterapeutti, osteopaatti tai jokin muu manuaaliterapian ammattilainen. Minulta on tiedustelu omaa loukkaantumishistoriaani, koska sen on oletettu olevan sytyke tälle alalle ja niinhän se varmasti monella on ollutkin. Omaksi onnekseni olen selvinnyt suhteellisen ehjänä jalkapallon parissa ja välttynyt suuremmilta loukkaantumisilta. Lajille tyypillisiltä vammoilta ei ole kuitenkaan täysin vältytty ja nilkat ovatkin pyörineet useaan otteeseen. Selvisin kuitenkin ilman ortopedin puukkoa ja konservatiivisen kuntoutuksen voima, on tätä kautta tullut itselleni hyvin tutuksi.

 

Yksinkertaisesti päädyin naprapaatiksi puolivahingossa. Ennen muuttoani Kotkaan, en rehellisesti sanottuna ollut kuullutkaan naprapaatti ammattinimikkeestä. Tänä päivänäkään en ylläty siitä, jos ammattinimikkeeni herättää kysymyksiä tai ihmetystä potilaissa ja kanssaihmisissä. Onhan ammattinimikkeeni Suomessa sen verran uniikki. Kuitenkin joillekkin saattaa tulla yllätyksenä, että pohjoismaissa olemme suurin manuaalisen terapian ammattinimike. Ensikohtaamiseni naprapatiaan oli jalkapallojoukkueessani Kotkassa, jossa yksi pelaaja opiskeli naprapaatiksi ja toinen oli jo monta vuotta toiminut naprapaattina yksityisellä sektorilla. Vuoden päivät seurasin heidän tekemistään, mikä riitti vakuuttamaan minut heidän pätevyydestään. Näin ollen valmistautuminen naprapatian koulutusohjelman pääsykokeisiin alkoi.

Ensimmäisenä vuotena sain todeta, ettei naprapatian koulutusohjelmaan tulla lomailemaan ja sen saivat todeta myös luokkatoverini. Viimeistään toisena vuotena oli laitettava vaihdelaatikosta vitonen silmään vaatimustason kasvaessa. Useat luulot ja käsitykset, jotka olivat juurtuneet syvään, saivat kovaa kyytiä koulutuksen edetessä ja kokemuksen karttuessa. On kuitenkin muutama asia, mitkä koen mainitsemisen arvoiseksi, ja mitä uskon monen Kotkasta valmistuneen naprapaatin arvostavan saamassaan koulutuksessa. Ensimmäinen on tieteellinen lähestymistapa, miten tutkia ja hoitaa tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Tämä on usein ensimmäisiä asioita, joita näen kollegoideni nostavan esiin kirjoituksissaan tai nettisivuillaan. Toinen asia on kriittinen ajattelu omaa työtä kohtaan. Oman työn ja laadun kriittinen tarkastelu mahdollistaa naprapaatin henkilökohtaisen kehityksen. 

Lupaukseni ja hoitofilosofiani

Minun ensimmäinen tehtäväni yhteistyössä potilaan kanssa on selvittää, mistä hänen kipunsa tai vaivansa mahdollisesti johtuvat. Tämä voi kuulostaa helpolta, mutta rehellisyyden nimissä sitä se ei ole. Huolimatta laadukkaasta koulutuksesta, kaikista luetuista artikkeleista ja suuresta määrästä manuaalista harjoittelua, en ole saavuttanut taikurin käsiä tai röntgen katsetta, jolla voisin aina varman työdiagnoosin asiakkailleni lausua.

 

Ensimmäinen lupaukseni sinulle on, että olen rehellinen. En ala keksimään sinulle meriselityksiä vaivoistasi tai tekemään sinua sanomalla sairaaksi vain, koska minun minun oletetaan sanovan jotain. Pyrin olemaan tietoinen asioista, mitkä voivat tai eivät voi kyseistä vaivaa aiheuttamaan. Mikäli emme yhdessä löydä kivulle selkeää selitystä, niin ohjaan sinut viisammalle terveydenhuollon ammattihenkilölle.

 

Toinen lupaukseni on, etten pitkitä hoitokertoja. Mikäli näen, että kyseinen vaiva parantuu hyvin todennäköisesti itsekseen en vaadi useaa käyntikertaa. Joskin tietyissä tilanteissa yhdeltä hoitokerralta on turha odottaa pikaista paranemista. Varsinkin, jos kipua on jatkunut pitkään. Nopeitakin vaikutuksia on kuitenkin mahdollista saada, mutta ne ovat yksittäisiä tapahtumia.

Kolmas lupaukseni on antaa sinulle niin paljon tietoa ja ymmärrystä vaivastasi kuin voin. On yllättävää, miten paljon ymmärtämättömyys omasta kivusta voi aiheuttaa ahdistusta ihmiselle. Minulle naprapaattina paras hetki on se, kun asiakkaani ajatukset murtuvat ja hän huomaa pystyvänsä toimimaan kivutta hyvin vaativissakin tehtävissä. Naprapaatin tarkoitus onkin antaa potilaalle eväät selvitä ilman ulkoista avustajaa eli tehdä itsestänsä tarpeeton.

Certifications
  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

Qualifications
  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

Contact US

Thurmaninaukio 10 LT 3

02700, Kauniainen

​​

Lassi Luoto:

044 3504345

lassi.luoto@fysione.com

 

Janne Veija:

050 9117450

janne.veija@fysione.com

Salla Juselius:

ravitsemusterapeutti@fysione.com

- Ravitsemusterapeutti on äitiyslomalla toistaiseksi -

Yhteydenotot soittamalla, lähettämällä tekstiviesti tai sähköpostitse. Suosittelemme lähettämään tekstiviestin tai sähköpostin mikäli emme ehdi vastaamaan puheluun. Soitamme takaisin heti kun ehdimme! 

Ystävällisin terveisin Fysionen henkilökunta!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by FYSIONE